Usik mengusik di Hulu Selangor


Inilah antara gelagat Menteri Amaran ketika bertemu dengan apek Lim Kick Siang dan andartu Teresa Cock pada hari penamaan calon PRK Hulu Selangor di Kompleks Sukan Hulu Selangor yang sempat aku rakam pagi ini.

Kedua-dua pemimpin DAP yang "Chinese first, Malaysian Second" ini sering kali membuat kenyataan dan tuduhan yang benar-benar mencabar kewibaan Kementerian Dalam Negeri terutama terhadap pasukan polis. Malah sering kali juga kenyataan mereka baik di Parlimen mahupun di luar Parlimen mengguris hati kaum Melayu dan Islam. Tetapi melihat gelagat mereka ini seolah-olah kesalahan mereka sudah dimaafkan...

Apa pun nyatalah Malaysia begitu harmoni. Walau berbeza fahaman politik dan kadang-kadang saling menyalahkan antara satu sama lain, tetapi sesekali mereka bertemu di luar Parlimen seperti ini, gurau senda antara mereka cukup menarik perhatian.

Benar-benar 1Malaysia...!
Usik mengusik di Hulu Selangor Usik mengusik di Hulu Selangor Reviewed by mesin taip buruk on 4/17/2010 05:34:00 PM Rating: 5

No comments:

Sila berhati-hati ketika memberikan komen. Pihak admin tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang disiarkan. Admin juga berhak memadam komen-komen yang dianggap keterlaluan.

Powered by Blogger.